DE BRINK

Aan de Koningsbrink in Julianadorp Oost realiseert Woningstichting Den Helder in samenwerking met De Omring een woon-/zorggebouw met 33 zorgclusterwoningen. Het bouwplan voor kleinschalig wonen voor ouderen komt straks midden in het in ontwikkeling zijnde Willem Alexander Hof te liggen. 

Het ontwerp is verzorgd door GeO Architecten uit Schagen. Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen en een kapconstructie van diverse schuine kappen, afgewerkt met een verticale houten gevelbekleding. Op de twee verdiepingen worden 33 zorgeenheden gesitueerd rondom vier centrale huiskamers. 

In oktober 2018 is de eerste paal geslagen door de wethouder en twee toekomstige bewoners van De Brink. Momenteel wordt druk gewerkt aan de voorbereidingen voor de verdere bouw, welke in februari 2019 zal starten. De verwachte oplevering is in het eerste kwartaal van 2020. 

Wat doen wij?

In opdracht van Van Wijnen Gorredijk is Rinkel & Smit op dit project verantwoordelijk voor de montage van de houten gevelbekleding. Een mooie opdracht om 2019 mee af te trappen! 

Beelden: Woningstichting Den Helder / GeO Architecten

Wat ons nog meer bezighoudt.

Op dit moment.

Meer nieuws