DE CORNELIS

De Nijs maakt wonen op het meest historische punt van Lelystad en Flevoland mogelijk met de ontwikkeling en bouw van De Cornelis, een markant en appartementencomplex wat wordt gebouwd op het oudste stukje van de provincie Flevoland.

De Cornelis is de naam van het nieuw te realiseren appartementencomplex aan de jachthaven in Lelystad. De Cornelis bevat luxe appartementen van ongeveer 80 tot 115 m2 GBO. Er is één eigen parkeerplaats in de halfverdiepte parkeergarage bij het appartement. Het gebouw, ontworpen door Architectenbureau Dinant, is markant en torent boven het water uit.

Het appartementencomplex wordt gebouwd op Werkeiland, het oudste stukje van de jongste provincie in Nederland. Met Werkeiland is een begin gemaakt aan de inpoldering van Flevoland en daarmee was dit ook het beginpunt van Lelystad. De stad is vernoemd naar Cornelis Lely, ingenieur, waterbouwkundige en minister. Hij leidde de werkzaamheden voor de nieuwe polder en onder zijn bewind is ook Werkeiland ontstaan. De appartementen van De Cornelis komen precies op die plek te staan; het beginpunt van Lelystad en Flevoland.

In opdracht van hoofdaannemer De Nijs is Rinkel en Smit op dit project verantwoordelijk voor de uitvoering van al het timmerwerk. We starten in oktober van dit jaar en verwachten onze werkzaamheden rond de bouwvak van 2018 af te ronden.

Beelden: www.decornelis.nl

Wat ons nog meer bezighoudt.

Op dit moment.

Meer nieuws