ENERGIEZUINIG WONEN

Nachtclub Extase in Alkmaar was regelmatig het toneel van ongeregeldheden. In de nacht van 2 september 2011 escaleerde een ruzie in een schietpartij met 2 gewonden, waarop burgemeester Bruinooge de exploitatievergunning per direct introk. Sindsdien stond het pand leeg.

Projectontwikkelaar Kennemer Haeve en Studio Pro6 werden in juli 2016 eigenaar van het pand en ontwikkelen momenteel 22 sociale huurappartementen voor corporatie Van Alckmaer voor Wonen. De tweekamerwoningen worden energiezuinig gebouwd en hebben een gemiddelde woonoppervlakte van 50 m2. De ontwikkeling sluit goed aan bij de groeiende vraag naar betaalbare starterswoningen in het centrumgebied.

Het moderne wooncomplex wordt gebouwd door bouwbedrijf De Geus uit Langedijk. De oplevering staat gepland medio november 2018.

Wat doen wij?

In opdracht van De Geus is Rinkel & Smit op dit project verantwoordelijk voor de fundering, ruwbouw, stelwerk en kozijnen. In een volgende fase hopen we overeenstemming te bereiken over de plaatsing van de dakkappen. Een mooi, compleet project voor onze vakmannen!

Beelden: Studio Pro 6 / studiopro6.com

Wat ons nog meer bezighoudt.

Op dit moment.

Meer nieuws