KERST 2019

Ook dit jaar versturen wij geen kerstkaarten en geschenken naar onze relaties, opdrachtgevers en medewerkers. We hebben er net als voorgaande jaren voor gekozen om een bedrag aan een bijzonder doel te schenken.

DIt jaar doen we dat in de vorm van een nuttige bijdrage aan de mensen die zich vrijwillig en belangeloos inzetten voor het opruimen van het zwerfvuil in onze gemeente. De gemeente Medemblik is gericht bezig met het schoner maken en houden van de openbare ruimte. Dit gebeurd door slimme voorzieningen (de slimme afvalbak) bij winkelcentrum Wervershoof, extra faciliteiten tijdens evenementen, basisscholen te stimuleren afval te scheiden en de kinderen bewust te maken van de gevolgen van (zwerf)afval in hun leefomgeving.

Daarnaast wordt jaarlijks in maart een opschoondag georganiseerd en wordt de gemeente het gehele jaar door geholpen door vrijwilligers. Jan en Peter gaan zeer regelmatig het zwerfafval te lijf in de kern Wervershoof. Daarnaast zijn er meerdere gezinnen en individuele inwoners die zwerfafval verzamelen en afleveren bij de gemeentewerf. Zij leveren daarbij een enorme bijdrage aan het schoner houden van onze gemeente.

Na overleg met de coördinator zwerfafval van de gemeente Medemblik schenken we dit jaar werkkleding voor de zomer en winter aan de vrijwilligers Jan en Peter, zodat zij goed zichtbaar, veilig en droog hun werk kunnen doen. Aan de gezinnen die vrijwillig zwerfafval rapen in hun omgeving stellen we goede knijpers ter beschikking. Een goed voorbeeld doet volgen, dus ga zo door!

Met onze medewerkers sluiten wij het jaar op 20 december af met een hapje en drankje in 't Fortuin. Wij wensen iedereen natuurlijk heerlijke feestdagen en een mooi 2020.

Wat ons nog meer bezighoudt.

Op dit moment.

Meer nieuws