PONTSTEIGER

In de Amsterdamse wijk Houthaven is de bouw van het iconische gebouw Pontsteiger in volle gang. De contouren van een eigentijdse stadspoort, met een spectaculair uitzicht op Amsterdam en het IJ, zijn nu duidelijk zichtbaar. En het bouwterrein zal langzaam plaats gaan maken voor een openbaar toegankelijke buitenruimte.

Het ontwerp van de buitenruimte rond Pontsteiger is van HOSPER landschapsarchitectuur en stedebouw. Belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp was de inrichting zo vorm te gegeven dat het een vanzelfsprekende toevoeging vormt aan deze bijzondere locatie. Daarnaast was het belangrijk om de ruimte in te richten als kwalitatieve en comfortabele buitenruimte met een menselijke schaal, die ook 's avonds en 's nachts als prettig wordt ervaren. In de openbaar toegankelijke buitenruimte zijn kunstwerken toegepast, in de vorm van zitbanken, plantenbakken, betonnen trappen en rolstolopgangen. 

Wat doen wij?

In opdracht van Bouwcombinatie Dura Vermeer/De Nijs Pontsteiger VOF is Rinkel & Smit op Pontsteiger verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding, tekenwerk en het timmerwerk ten behoeve van de kunstwerken de openbaar toegankelijke buitenruimte.

Beelden: HOSPER / pontsteiger.nl

Wat ons nog meer bezighoudt.

Op dit moment.

Meer nieuws