TRANSFORMATIE

De vraag naar kantoorruimte is in de afgelopen jaren dramatisch teruggelopen. Ook twee kantoorkolossen aan de Flevolaan en Amstellandlaan in Weesp hadden al jarenlang met een structurele onderbezetting te maken. Daarom worden deze gebouwen getransformeerd tot duurzame en hoogwaardige nieuwe woonappartementen.

Het eerste bedrijfspand is in 2017 al getransformeerd door hoofdaannemer Wit Wognum. Op dit moment wordt het tweede gebouw aangepakt. In de bedrijfspanden worden in totaal 61 appartementen gerealiseerd. Met uitzondering van een extra bouwlaag heeft Architect Buro Ton Hol Ontwerpers & Bouwadviseurs BV het voor elkaar gekregen om alle woningen in de contouren van de bestaande kantoorruimtes te realiseren en zo sloop- en constructiewerkzaamheden te minimaliseren.

De zijkanten van de diepe raamneggen zijn beeldbepalend voor de waarneming van het vernieuwde complex en worden afgewerkt in hout. Ook de dakopbouw, de nieuwe entreehallen en de achtergevels worden voorzien van houten bekledingen.

Wat doen wij?

Rinkel & Smit was in opdracht van hoofdaannemer Wit Wognum tijdens de eerste fase verantwoordelijk voor het aanbrengen van ca. 8500 meter gevelbekleding. Nu mogen we terugkomen om het tweede gebouw te voorzien van ca. 9000 meter gevelbekleding en 500 m2 multiplexplafond. En dat zien wij graag als een compliment voor de verantwoordelijke timmerlieden. 

Beelden: Wit Wognum / Marcel Rob Fotografie

Wat ons nog meer bezighoudt.

Op dit moment.

Meer nieuws