RHAPSODY IN WEST

Middels een tender heeft de ontwikkelcombinatie SBB – De Nijs in 2015 de opdracht verworven voor de ontwikkeling en realisatie van het Project ‘Rhapsody in West’. De locatie bevindt zich aan het Jan van Schaffelaarplantsoen in Amsterdam West en vormt het laatste te bebouwen onderdeel tussen de Bos en Lommerweg en de ring A10.

Verdeeld over vijf gebouwen worden 239 huurwoningen, 400 m2 commerciële ruimte en 196 parkeerplaatsen in onderliggende parkeergarages gerealiseerd. Tangram Architectuur en Stedelijk Landschap ontwikkelde, in samenwerking met SYNC urban producers en een team van verschillende specialisten op het gebied van bouwen op complexe stedelijke locaties, het plan "Rhapsody in West. Een plan met hoge dichtdheid in een daadwerkelijk integraal proces, met veel ruimte voor groen en water, in een ongebruikelijke vormentaal, met een zeer uitzonderlijke energieprestatie én met oog voor de dynamiek in de buurt.

Dit winnend plan is het resultaat van innovatieve ideeën, tot stand gekomen in een innovatief proces, in nauwe samenwerking met de bewoners van de buurt en de eindgebruikers en vormt de voorhoede van de transformatie van de Kolenkitbuurt in Amsterdam. Ontwikkelcombinatie SBB - De Nijs is inmiddels volop bezig met de bouw van dit prestigeproject.

Wat doen wij?

In opdracht van ontwikkelcombinatie SBB - De Nijs is Rinkel & Smit verantwoordelijk voor de kozijnen, het stelwerk, de HSB elementen en dakranden. We zijn ontzettend trots dat we ons steentje bij mogen dragen aan dit prachtige project.

Beelden: Smit's Bouwbedrijf

OVER DIT PROJECT

Plaats

Amsterdam

Opdrachtgever

SBB - De Nijs

Werkzaamheden

Kozijnen
Stelwerk
HSB elementen
Dakranden

Periode

2018

OVER DIT PROJECT

Plaats

Amsterdam

Opdrachtgever

SBB - De Nijs

Werkzaamheden

Kozijnen
Stelwerk
HSB elementen
Dakranden

Periode

2018

Wat we nog meer doen.

Op dit moment.

Meer projecten