AKZO NOBEL - STIBBE

Akzo Nobel en advocatenkantoor Stibbe zijn dit jaar verhuisd naar nieuwe kantoren in het deelgebied Beethoven aan de Amsterdamse Zuidas. Het Akzo Nobel kantoor en het Stibbe gebouw zijn samen de eerste fase van een groter masterplan wat door Bureau Zuidas wordt ontwikkeld.

Het Deense Henning Larsens Tegnestue is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig masterplan. Dit plan schreef de organisch gevormde voetafdrukken, de vorm van de volumes en de bouwhoogten voor. Het ontwerp voor het Akzo Nobel kantoor en de gedeelde parkeerkelder werd gemaakt door architectenbureau GROUP A. Het Stibbe gebouw werd ontworpen door Jo Coenen. De gebouwen kennen een respectievelijke oppervlakte van 18.000 en 15.000 vierkante meter en liggen op een mooie locatie naast het Beatrixpark. Beide gebouwen hebben een grillige, gecurvde footprint. De constructies daarentegen zijn grondig gerationaliseerd.

Dura Vermeer kreeg de Design & Build opdracht voor de realisatie van beide gebouwen. Vanuit het ontwerpstadium heeft het ontwerpteam deze ambitieuze project in 3D uitgewerkt, waarin de gebouwontwerpen volgens de BIM (Building Information Model) werkmethode zijn uitgewerkt. BIM is de basis is geweest voor de integrale samenwerking. Dankzij het gebruik van BIM is de realisatie van het kantoor efficiënt verlopen en op tijd opgeleverd. Het Akzo Nobel kantoor werd in september 2015 opgeleverd, het Stibbe gebouw volgde in februari 2016.

Wat deden wij?

In opdracht van hoofdaannemer Dura Vermeer was Rinkel & Smit op dit project verantwoordelijk voor de gevelbekleding, HSB rekwerken en de auditoriumvloer.

Beelden: Dura Vermeer

OVER DIT PROJECT

Plaats

Amsterdam Zuidas

Opdrachtgever

Dura Vermeer

Werkzaamheden

Gevelbekleding
HSB Rekwerken
Auditoriumvloer

Periode

2014 - 2016

OVER DIT PROJECT

Plaats

Amsterdam Zuidas

Opdrachtgever

Dura Vermeer

Werkzaamheden

Gevelbekleding
HSB Rekwerken
Auditoriumvloer

Periode

2014 - 2016

Wat we nog meer doen.

Op dit moment.

Meer projecten