HOTEL JAKARTA

Hotel Jakarta wordt een uniek, volledig klimaatneutraal hotel op 'de kop van Java'. Waar vroeger de lijndienst vertrok naar Jakarta, verrijst nu een groene oase in het centrum van Amsterdam. 

In het gebouw wordt een combinatie gemaakt van duurzame houten materialen en slanke stalen en aluminium profielen voor de gevels, die het een duurzaam-industrieel karakter geven. Daarnaast komt er veel glas: veel transparantie, licht en uitzicht.

Hotel Jakarta, een WestCord hotel, wordt het meest duurzame hotel van Nederland. Dit duurzame karakter wordt visueel gemaakt door de spectaculaire 30 meter hoge houten hoofddraagstructuur. Balken, kolommen, plafonds en kozijnen worden in naturel hout en bamboe met FSC of PEFC keurmerk uitgevoerd. Deze materialen zijn van dusdanige kwaliteit en uitstraling, dat deze volledig in het zicht kunnen worden gelaten. Naast het duurzaam casco van het hotel, worden er ook verschillende energiebesparende systemen toegepast. 

Wat doen wij?

In opdracht van hoofdaannemer M.J. de Nijs is Rinkel & Smit op dit project verantwoordelijk voor de prefabricatie en de montage van het bamboe plafond. Het plafond wordt volledig geprefabd in onze werkplaats en als uitneembaar systeemplafond op locatie gemonteerd. In het plafond zal bovendien een afbeelding van het eiland Java gefreesd worden. 

Beelden: Hotel Jakarta / hoteljakarta.amsterdam

OVER DIT PROJECT

Plaats

Amsterdam

Opdrachtgever

M.J. de Nijs

Werkzaamheden

Prefab bamboe plafond

Periode

2017 - 2018

OVER DIT PROJECT

Plaats

Amsterdam

Opdrachtgever

M.J. de Nijs

Werkzaamheden

Prefab bamboe plafond

Periode

2017 - 2018

Wat we nog meer doen.

Op dit moment.

Meer projecten