OPEN DE KOEPEL

Studeren, muziek maken, ontspannen wonen, dwalen door de hoven, een drankje drinken in het magistrale decor van de Koepel. De muren gaan letterlijk open en verwelkomen studenten én Haarlemmers. Met de komst van academisch onderwijs krijgt het koepelterrein een nieuwe bestemming. In een gastvrije, multifunctionele setting, rijk aan kunst en cultuur én eigentijds ondernemerschap.

HBB Groep is al vele jaren betrokken bij de ontwikkelingsplannen (Open de Koepel) voor de voormalige penitentiaire inrichting aan de Harmenjansweg in Haarlem en heeft al haar kennis en kunde ingezet om deze ontwikkeling mogelijk te maken. In opdracht van Stichting Panopticon, DUWO en Elan Wonen, begeleid HBB Groep het ruimtelijke ordeningsproces. Ook de restauratie en de verbouwing van het koepelgebouw is onder handen bij HBB Groep. Daarnaast ontwikkelt en realiseert HBB Groep het boutique hotel en de ondergrondse parkeerkelder.

Het koepelterrein is verworven om er een academische campus te stichten. Dat is eigenlijk nog het enige dat echt ontbreekt in Haarlem. In het koepelgebouw worden nieuwe ringvormige vloervelden gerealiseerd. Die bieden niet alleen ruimte aan de onderwijslokalen maar ook aan flex- en werkplekken voor startende en gevestigde ondernemers. Daarnaast wordt in het koepelgebouw een kelder gerealiseerd voor een bioscoop met 600 zitplaatsen (6 zalen). Een bouwkundig en constructief hoogstandje!

Rond het koepelgebouw worden in de bestaande gebouwen en in de nieuwe bouwvolumes 250 studentenwoningen en 100 sociale woningen gerealiseerd. Verder komt op het koepelterrein een klein boutique hotel, een buurtwinkel, diverse horeca gelegenheden en een ondergrondse parkeerkelder met 130 plekken.

Wat doen wij?

In opdracht van HBB Groep is Rinkel & Smit op dit project verantwoordelijk voor de realisatie van 2700 m2 geluidswerend plafond. De elementen worden in onze werkplaats geprefabriceerd en begin 2021 op een hoogte van 35 meter gemonteerd in de voormalige gevangenis. Een bijzondere opdracht waar we niet snel over uitgepraat zullen zijn!

Beelden: HBB Groep. ‘Open de koepel’ is nog in ontwikkeling en aan deze sfeerimpressies kunnen geen rechten ontleend worden.

OVER DIT PROJECT

Plaats

Haarlem

Opdrachtgever

HBB Groep

Werkzaamheden

Prefabricage en montage geluidswerend plafond

Periode

2020 - 2021

OVER DIT PROJECT

Plaats

Haarlem

Opdrachtgever

HBB Groep

Werkzaamheden

Prefabricage en montage geluidswerend plafond

Periode

2020 - 2021

Wat we nog meer doen.

Op dit moment.

Meer projecten