PLAZA WEST

Op de plek van het voormalige EKP terrein verrijst de komende jaren een nieuwe woonwijk: Plaza West. Het terrein kent een rijke geschiedenis en heeft in het verleden dienst gedaan als Kolenhaven, rangeerterrein, kantoor van de gemeente Haarlem, GGD kantoor en ExpeditieKnoopPunt van PTT Post.

Na al deze bedrijvigheid is er ruimte voor een nieuw plan. Plaza West wordt een modern gebied met nieuwe winkels en woningen. In totaal worden er zo’n 600 huurwoningen gebouwd, verdeeld over meerdere gebouwen. De oppervlakte per woning varieert van 20 tot 110 m². 

De Amsterdamse architect Jos van Eldonk heeft het stedenbouwkundig ontwerp gemaakt voor Plaza West. De brede publieke zone tussen de wooncomplexen biedt toegang tot de commerciële voorzieningen zoals twee supermarkten, een sportschool, een kinderspeelparadijs en overige retail voor dagelijkse boodschappen. De individuele bouwblokken zijn ontworpen door EVE Architecten. 

De volledige realisatie van het project is in handen van M.J. de Nijs en Zonen B.V. te Warmenhuizen. De laatste woningen zullen naar verwachting worden opgeleverd in 2020.

Wat doen wij?

In opdracht van hoofdaannemer M.J. de Nijs is Rinkel & Smit verantwoordelijk voor het plaatsen van alle kozijnen en spouwbladen, het gevelstelwerk en het stelwerk t.b.v. het kalkzandsteen op de blokken 1 en 6 (210 woningen) van dit prachtige project. 

Beelden: plazawest.nl

OVER DIT PROJECT

Plaats

Haarlem

Opdrachtgever

M.J. de Nijs

Werkzaamheden

Kozijnen
Spouwbladen
Gevelstelwerk
Stelwerk kalkzandsteen

Periode

2019 - 2020

OVER DIT PROJECT

Plaats

Haarlem

Opdrachtgever

M.J. de Nijs

Werkzaamheden

Kozijnen
Spouwbladen
Gevelstelwerk
Stelwerk kalkzandsteen

Periode

2019 - 2020

Wat we nog meer doen.

Op dit moment.

Meer projecten