PONTSTEIGER

In februari 2015 ging het 'land maken' voor woongebouw Pontsteiger in de nieuwe Amsterdamse wijk Houthaven van start. Op 10 december van hetzelfde jaar werd het officiële startsein gegegeven voor de bouw van het nieuwe Amsterdamse icoon. Inmiddels worden de controuwen van het imposante bouwwerk aan het IJ langzaam zichtbaar. 

Pontsteiger is een van de grootste en hoogste woongebouwen van Amsterdam. In het 90 meter hoge gebouw worden 366 luxe appartementen en 2000 vierkante meter commerciele ruimte gerealiseerd. Op 60 meter hoogte begint het imposante `brugdeel’ van acht verdiepingen, met uitzicht tot aan de kust. De imposante afmetingen en het glansrijke uiterlijk maken het gebouw tot een nieuwe blikvanger van de stad. Het ontwerp van Pontsteiger is van de hand van het Amsterdamse architectenbureau Arons & Gelauff. 

Bouwcombinatie Dura Vermeer/De Nijs Pontsteiger VOF heeft een bouwtijd van ongeveer twee jaar beoogd en verwacht de laatste appartementen in het eerste kwartaal van 2018 aan de toekomstige bewoners op te leveren. Meer informatie over Pontsteiger? Bezoek ook eens de projectsite pontsteiger.nl.

Wat doen wij?

In opdracht van Bouwcombinatie Dura Vermeer/De Nijs Pontsteiger VOF is Rinkel & Smit op Pontsteiger verantwoordelijk voor het plaatsen van alle stelkozijnen.

Beelden: pontsteiger.nl

OVER DIT PROJECT

Plaats

Amsterdam

Opdrachtgever

Dura Vermeer/De Nijs

Werkzaamheden

Stelkozijnen

Periode

2017

OVER DIT PROJECT

Plaats

Amsterdam

Opdrachtgever

Dura Vermeer/De Nijs

Werkzaamheden

Stelkozijnen

Periode

2017

Wat we nog meer doen.

Op dit moment.

Meer projecten