SPIEGHELBUURT

De Spieghelbuurt wordt een splinternieuwe buurt in de wijk Overdie in Alkmaar. De buurt is integraal onderdeel van de wijk, maar krijgt tegelijk een eigen karakter met herkenbare woningen. Met een architectuur die qua detaillering en materiaalgebruik sterk refereert aan de Amsterdamse school.

De bouw van de derde fase van de Spieghelbuurt in Alkmaar is een vervolg op de bouw van de woningen en appartementen die in december 2013 zijn opgeleverd. De derde fase van de Spieghelbuurt bestaat onder andere uit de bouw van een Brede School. De Brede School is een lang gekoesterde wens van bewoners, gemeente en opdrachtgever Woonwaard. In het plan komen ook 49 appartementen en 13 eengezinswoningen voor Woonwaard.

Het nieuwbouwplan is gebouwd naar een ontwerp van Heren 5 architectecten, geplaatst in een carré en met een knipoog naar de Amsterdamse School. Die stijl is terug te vinden in de baksteen architectuur, de specifieke detaillering en de toepassing van oranje dakpannen.

 De verschillende fases zijn middels ketensamenwerking gerealiseerd, met als bouwkundig Van Wijnen Heerhugowaard. Het project is eind 2015 opgeleverd.

Wat deden wij?

In opdracht van bouwkundig aannemer Van Wijnen Heerhugowaard was Rinkel & Smit op dit project verantwoordelijk voor het stelwerk.

Beelden: Van Wijnen Heerhugowaard

OVER DIT PROJECT

Plaats

Alkmaar

Opdrachtgever

Van Wijnen B.V.

Werkzaamheden

Stelwerk

Periode

2015

OVER DIT PROJECT

Plaats

Alkmaar

Opdrachtgever

Van Wijnen B.V.

Werkzaamheden

Stelwerk

Periode

2015

Wat we nog meer doen.

Op dit moment.

Meer projecten