VUE CINEMA

Op het oude Vegro terrein aan het Noord-Hollands kanaal, ter hoogte van de Alkmaarse spoorbrug, werd in 2015 de nieuwe Vue Bioscoop gebouwd. Het forse terrein, ter grootte van een voetbalveld, wordt nu bezet door de Vue Bioscoop, een filmhuis, horeca en amusementencentrum.

De bioscoop is gerealiseerd in de wijk Overstad te Alkmaar. Deze wijk grenst weliswaar aan het oude historische centrum, maar wordt ervan gescheiden door het Noord-Hollands kanaal. In de huidige situatie is er veel bedrijvigheid gevestigd op Overstad, maar er is ingezet op de ontwikkeling van de gehele wijk tot een nieuw stadscentrum, bestaande uit een combinatie van wonen en werken, met functies die de historische binnenstad versterken. De bioscoop vormt één van de eerste planontwikkelingen, en wordt gerealiseerd op een zichtlocatie, direct gelegen aan het Noord-Hollands kanaal. 

In het bouwwerk van 93 bij 50 meter worden in totaal 10 filmzalen voor maximaal 1900 bezoekers gerealiseerd. Het gebouw biedt plaats aan 10 bioscoopzalen voor in totaal ruim 1800 bezoekers. 3 van de zalen zijn gereserveerd voor het Filmhuis Alkmaar, dat een zelfstandige vestiging in het gebouw krijgt aangeboden. Tevens wordt er ruimte voor horeca en een amusementencentrum gerealiseerd. Om het programma op de locatie te kunnen plaatsen, is voorzien in een stapeling van bioscoopzalen. Het geheel is geplaatst op een halfverdiepte parkeergarage die ruimte biedt aan 150 auto's.

Het project is aangenomen door M.J. de Nijs uit aanbesteding en is binnen de zeer korte bouwtijd van een jaar gerealiseerd. Omdat de dragende zandlaag hier niet diep ligt is het gebouw geplaatst op 900 stuks 5 meter lange palen. De geluidshinder blijft binnen de geluidseisen, dankzij speciale akoestische voorzieningen in de installaties, wat wordt ondersteund door massieve betonwanden tot 13 meter hoog. 

Wat deden wij?

In opdracht van hoofdaannemer M.J. de Nijs was Rinkel & Smit op dit project verantwoordelijk voor de funderingswerkzaamheden.

 

 

OVER DIT PROJECT

Plaats

Alkmaar

Opdrachtgever

M.J. De Nijs

Werkzaamheden

Fundering

Periode

2015

OVER DIT PROJECT

Plaats

Alkmaar

Opdrachtgever

M.J. De Nijs

Werkzaamheden

Fundering

Periode

2015

Wat we nog meer doen.

Op dit moment.

Meer projecten